Conceptontwikkeling: RNW

Screen Shot 2015-02-07 at 19.58.50

Met een gigantische interesse in hoe media veranderen, heb ik mij gestort op het vinden en creëren van oplossen om verhalen op innovatieve wijze te vertellen. Dat klinkt abstract maar wordt concreet aan de hand van het volgende voorbeeld.

Radio Netherlands Worldwide (De Wereldomroep)
Sinds 2013 is de meer dan zestig jaar oude Wereldomroep van naam en doel veranderd. Waar de radio voorheen voorzag in nieuws voor Nederlanders over de grens, is Radio Netherlands Worldwide tegenwoordig verantwoordelijk voor het creëren van (digitale) platformen in de derde wereld, waar jongeren met elkaar de wereld om hen heen veranderen.

Met wapens als Persvrijheid en Mensenrechten draagt RNW bij aan democratische veranderingen in meer dan dertig verschillende landen.

Screenshot van de door ons gebouwde Presentatietool voor RNW

Screenshot van de door ons gebouwde Presentatietool voor RNW

Een duidelijk verhaal dat onbekend is bij vele instanties en burgers in Nederland. Als conceptontwikkelaar heb ik daarom de vraag gekregen om een tool te ontwikkelen die helder uiteenzet hoe RNW werkt, waar en waarom. Samen met Charif Mews en Fabion Baromeo hebben we deze tool vanaf scretch opgebouwd. Alle gebruikte techniek is uniek, evenals het concept en de selectie van content.

De presentatietool, die in september 2014 is afgerond, is aanpasbaar door RNW zelf en daarmee bruikbaar voor de komende jaren.

7b9fcd34992243.56e5e9e8d2822

fcc91a34992243.56e5e9e86be1f