Democratie onder Druk

 De democratie zoals we die kennen is in gevaar. Dat concludeerden politici, journalisten en professoren tijdens het Athens Democracy Forum. Op het nieuwe Davos voor democratie spraken ze over terrorisme, ongelijkheid, migratieen populisme.

Samen geschreven met Kasper Goethals / Foto’s van Johannes de Bruycker. 

Een warme bries waait door de open zuilengalerij van het meer dan tweeduizend jaar oude Stoa van Attalus aan de voet van de Akropolis. Op de tafeltjes ritselen de pagina’s van de International New York Times in de wind. ‘Het is moeilijk om iets anders dan rust en kalmte te voelen in deze omgeving, maar er is meer dan genoeg om ons zorgen te maken,’ waarschuwt Roger Cohen, columnist van The New York Times.

The New York Times organiseert jaarlijks het Athens Democracy Forum en dat is in sneltempo uitgegroeid tot het hart van het internationaal democratisch debat. Toen het forum vier jaar geleden begon met één debat in een zaaltje in Athene, was het bedoeld als een feest voor de democratie. Ondertussen is de sfeer omgeslagen. 

…lees verder bij Vrij Nederland of De Morgen.

Screen Shot 2016-10-18 at 14.55.20.png